Примери за планирања и сценарија по Македонски јазик за 2 одд

Овде можете да најдете примери за тематски планирања и дневни сценарија по предметот МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК за 2 одделение според новата наставна програма донесена во 2022 година.


ТЕМА 1: тематско планирање

ТЕМА 2: тематско планирање

ТЕМА 3: тематско планирање

ТЕМА 4: тематско планирање

СЦЕНАРИЈА

СЕПТЕМВРИ

ОКТОМВРИ

НОЕМВРИ

Обработка на лектирата „Грдото пајче“

ДЕКЕМВРИ

ЈАНУАРИ

ФЕВРУАРИ

МАРТ

АПРИЛ

Работен лист

MAJ

Работен лист за час 11: видови литературни творби

Работен лист за час 17: интерпункциски знаци

Работен лист за час 18: раскажување

Работен лист за час 19: слогови

ЈУНИ

Работен лист за час 9: анализа на песна

 

Содржината на оваа страница е достапна само за членовите.
Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да ја прегледате содржината.

Existing Users Log In