Наставни листови по предметот Информатика за 6 одделение.

Активности за реализација на наставната програма по предметот Информатика за 6 одделение.


 

ТЕМА 3: АЛГОРИТМИ, ПРОГРАМИ И СОВЛАДУВАЊЕ НА АЛГОРИТАМСКО РАЗМИСЛУВАЊЕ ПРЕКУ
ИГРА

Алгоритамски игри 6.1

Алгоритамски игри 6.2

Алгоритамски игри 6.3

Алгоритамски игри 6.4

Алгоритамски игри 6.5

Алгоритамски игри 6.6

Алгоритамски игри 6.7

Алгоритамски игри 6.8

 

ТЕМА 5: КРЕИРАЊЕ ПРОГРАМИ

Програмирање во Скреч 6.1

Програмирање во Скреч 6.2

Програмирање во Скреч 6.3

Програмирање во Скреч 6.4

Програмирање во Скреч 6.5

Програмирање во Скреч 6.6

Програмирање во Скреч 6.7

Програмирање во Скреч 6.8

 

Содржината на оваа страница е достапна само за членовите.
Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да ја прегледате содржината.

Existing Users Log In

2   +   3   =