РЕШЕНИЈА на Збирка прашања и задачи со тестови и активности БИОЛОГИЈА 9

РЕШЕНИЈАТА НА ТЕСТОВИТЕ НАМЕРНО НЕ СЕ ДАДЕНИ Одговорите презентирани овде се само пример! Тема 1: Фотосинтеза и растење на растенијата

Прочитај повеќе

Одговори на прашањата од Вежбанката по македонски јазик за 9 одделение

Овде можете да најдете одговори на прашањата од Вежбанката по македонски јазик за 9 одделение. TEMA 1: Историски развој на македонскиот

Прочитај повеќе

Решенија на задачи од Збирка задачи со тестови по математика за 9 одделение

Тука можете да најдете решенија и упатства за решавање на задачите од Математика 9, Збирка задачи со тестови.

Прочитај повеќе

Наставни листови: МАТЕМАТИКА 9

Примери за наставни листови по математика за 9 одделение. Подготвени во соработка со Здружението на математичари Охрид. Страницата постојано се надополнува. повеќе задачи и

Прочитај повеќе

Дневни подготовки по физика за 9 одд.

Примери за дневни подготовки по физика за 9 одделение. Подготвени во соработка со предметните наставници по физика, членови на Здружението на математичари Охрид.

Прочитај повеќе

Годишни распределенија по физика за 9 одд.

Примери за годишни и тематски планирања по физика за 9 одделение. Подготвени во соработка со предметните наставници по физика, членови на Здружението на математичари

Прочитај повеќе

Среднорочно планирање по математика за 9 одделение

На следниот линк можете да го преземете документот за среднорочно планирање по математика за 9 одделение за учебната 2016/17 година

Прочитај повеќе