Решенија на Збирка прашања и задачи со тестови и активности БИОЛОГИЈА 7


ИСПРАВКА: стр 58

прашање бр. 23, текст под последна слика Tilia europea (брезаЛИПА)

РЕШЕНИЈАТА НА ТЕСТОВИТЕ НАМЕРНО НЕ СЕ ДАДЕНИ


Тема – 1 – Клетки и организми

1А: Карактеристики на живите организми

1Б: Растителни и животински клетки

1В: Микроорганизми

Тема – 2 – Растенија

2А: Честичките и водата во животната средина

2Б: Дифузија. Пренос на вода и минерални материи

Тема – 3 – Живите организми во нивната животна средина

3А: Животна средина и синџири на исхрана

3Б: Извори на енергија и загадување на животната средина

Содржината на оваа страница е достапна само за членовите.
Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да ја прегледате содржината.

Existing Users Log In