БИОЛОГИЈА 7

ЗБИРКА ПРАШАЊА И ЗАДАЧИ СО ТЕСТОВИ И АКТИВНОСТИ

 

ИСПРАВКА: стр 58
прашање бр. 23, текст под последна слика Tilia europea (брезаЛИПА)

 

Тема - 1 - Клетки и организми

1А: Карактеристики на живите организми

 

Тема - 1 - Клетки и организми

1Б: Растителни и животински клетки

 

 

Тема - 1 - Клетки и организми

1В: Микроорганизми

 

Тема - 2 - Растенија

2А: Честичките и водата во животната средина
2Б: Дифузија. Пренос на вода и минерални материи

 

Тема - 3 - Живите организми во нивната животна средина

3А: Животна средина и синџири на исхрана

 

Тема - 3 - Живите организми во нивната животна средина

3Б: Извори на енергија и загадување на животната средина

 

 

 

Содржината на оваа страница е достапна само за членовите.
Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да ја прегледате содржината.

Existing Users Log In

1   +   8   =