Задачи за вежби по математика, I година гимназија и стручни училишта

За полесен премин од адаптираната програма по математика во основното образование во постоечката програма по математика во средното обарзование овде можете да најдете задачи, загатки и тестови за учениците од прва година во гимназиското образование што се извадок од новата збирка по математика за прва година во средното образование.

Сите содржини се изработени во соработка од врвни практичари со долгогодишно искуство и поддржани од Асоцијацијата на наставници и професионалци во областа на образованието „ДИДАКТА НОВА“ од Скопје.

Содржината на оваа страница е достапна само за членовите.
Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да ја прегледате содржината.

Existing Users Log In