Posts tagged "8 одд"
РЕШЕНИЈА НА Збирка прашања и задачи  со тестови и активности БИОЛОГИЈА 8

РЕШЕНИЈА НА Збирка прашања и задачи со тестови и активности БИОЛОГИЈА 8

Тема 1 - Органски системи кај човекот   Тема 2 - Движење кај луѓето     Тема 3 - Добивање храна   Тема 4 - Крвотокот кај човекот     Тема 5 - Варијабилност     Тема 6 - Класификација на организмите     Тема 7 - Запис во карпите    
Решенија од збирка задачи по Физика за 8 одделение

Решенија од збирка задачи по Физика за 8 одделение

ФИЗИКА 8 ОДГОВОРИ на прашања и задачи со тестови и експерименти ТЕМА – 1 – СИЛИ И ДВИЖЕЊЕ 1.1 За поимот сила   1.2 Промена на облик под дејство на сила   1.3 Колку бргу?   1.4 Брзини и растојанија   1.5 Единици за брзина   1.6 График изминат пат – време   1.7 Пресметување...
Решенија на задачи од Збирка задачи со тестови по математика за 8 одделение

Решенија на задачи од Збирка задачи со тестови по математика за 8 одделение

Тука можете да најдете решенија и упатства за решавање на задачите од Математика 8, Збирка задачи со тестови.
Наставни листови по Биологија за 8 одделение

Наставни листови по Биологија за 8 одделение

На следните линкови можете да ги превземете наставните ливчиња за Биологија за 8 одделение.
Планирања и подготовки по биологија за 8 одделение

Планирања и подготовки по биологија за 8 одделение

Планирања и подготовки по биологија за 8 одделение
Цели во наставата по хемија за 8 одд.

Цели во наставата по хемија за 8 одд.

Подолу во текстот можете да ги видите наставните цели за Хемија – 8 одделение.  
Наставни листови: ХЕМИЈА 8

Наставни листови: ХЕМИЈА 8

Примери за наставни листови по хемија за 8 одделение. Преземете ги од линковите подолу.
Хемиски реакции

Хемиски реакции

На следните линкови можете да погледнете некои експерименти и хемиски реакции.
Периоден систем

Периоден систем

Дополнителни корисни информации во врска со периодниот систем на елементите.
Наставни листови: МАТЕМАТИКА 8

Наставни листови: МАТЕМАТИКА 8

  Примери за наставни листови по математика за 8 одделение. Подготвени во соработка со Здружението на математичари Охрид.
Годишни распределенија по хемија за 8 одд.

Годишни распределенија по хемија за 8 одд.

Примери за годишни и тематски планирања по хемија за 8 одделение. Преземете ги од линковите подолу.
Дневни подготовки по хемија за 8 одд.

Дневни подготовки по хемија за 8 одд.

Примери за дневни подготовки по хемија за 8 одделение. Преземете ги од линковите подолу.

Предлог задачи и активности по математика за 8 одделение

Предлог задачи и активности по математика за 8 одделение
Дневни подготовки по физика за 8 одд.

Дневни подготовки по физика за 8 одд.

Примери за дневни подготовки по Физика за 8 одделение. Подготвени во соработка со предметните наставници по физика, членови на Здружението на математичари Охрид.
Годишни распределенија по физика за 8 одд.

Годишни распределенија по физика за 8 одд.

Примери за годишни и тематски планирања по физика за 8 одделение. Подготвени во соработка со предметните наставници по физика, членови на Здружението на математичари Охрид.
Дневни подготовки: Математика за 8 одд.

Дневни подготовки: Математика за 8 одд.

Примери за дневни подготовки по математика за 8 одделение. Подготвени во соработка со Здружението на математичари Охрид.
Среднорочно планирање по математика за 8 одделение

Среднорочно планирање по математика за 8 одделение

На следниот линк можете да го преземете документот за среднорочно планирање по математика за 8 одделение за учебната 2016/17 година