Идеи и активности
Цели во наставата по хемија за 8 одд.

Цели во наставата по хемија за 8 одд.

Подолу во текстот можете да ги видите наставните цели за Хемија – 8 одделение.  
Хемиски реакции

Хемиски реакции

На следните линкови можете да погледнете некои експерименти и хемиски реакции.
Периоден систем

Периоден систем

Дополнителни корисни информации во врска со периодниот систем на елементите.