8 одделение
Цели во наставата по хемија за 8 одд.

Цели во наставата по хемија за 8 одд.

Подолу во текстот можете да ги видите наставните цели за Хемија – 8 одделение.  
Наставни листови: ХЕМИЈА 8

Наставни листови: ХЕМИЈА 8

Примери за наставни листови по хемија за 8 одделение. Преземете ги од линковите подолу.
Хемиски реакции

Хемиски реакции

На следните линкови можете да погледнете некои експерименти и хемиски реакции.
Периоден систем

Периоден систем

Дополнителни корисни информации во врска со периодниот систем на елементите.
Годишни распределенија по хемија за 8 одд.

Годишни распределенија по хемија за 8 одд.

Примери за годишни и тематски планирања по хемија за 8 одделение. Преземете ги од линковите подолу.
Дневни подготовки по хемија за 8 одд.

Дневни подготовки по хемија за 8 одд.

Примери за дневни подготовки по хемија за 8 одделение. Преземете ги од линковите подолу.